UNESCO U NAŠEM GRADU

Od 2009. godine lepoglavska se čipka nalazi na UNESCO-voj reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva što je čini najoriginalnijim suvenirom kontinentalne Hrvatske.

OČUVANJE TRADICIJE

Tek rijetka obiteljska gospodarstva njeguju tradiciju izrade suvenira i uporabnih predmeta od prirodnih materijala, rogoza i komušine koji su se koristili u proteklim stoljećima.

OKUSI I MIRISI NAŠEG KRAJA

Gastronomsku ponudu naših članova čine jela pripremljena od domaćih namirnica po tradicionalnim recepturama zagorskog kraja te raznovrsna ponuda vina, likera i rakija.

PROIZVODI PO VRSTI
Preuzmite katalog proizvoda

Ponuda poklon paketa

PAKET

Mali Hermanov logožar

Samostan pustinjaka sv. Pavla osnovao je Herman Celjski 1400. g., nakon što je od kralja Sigismunda dobio gotovo porušeni grad Lepoglavu. Za veličinu i bogatstvo zaslužni su plodonosni posjedi i privilegije hrvatskog plemstva. 

PAKET

Lepoglavska kolijevka

Raznovrsno stvaralaštvo pavlina ostavilo je neizbrisiv trag u povijesti hrvatske knjige, slikarstva i kiparstva. Bogato kulturno nasljeđe prisutno u svakom kutku ovog grada donijelo je Lepoglavi laskavi naziv kolijevke znanosti, umjetnosti i kulture. 

PAKET

Pušlek

Doživljaj tradicije, autohtonosti i ljepote  kroz „pušlek“ proizvoda lepoglavskog kraja.

PAKET

Poklon bijelog fratra

Pavlini „bijeli fratri“ donijeli su umijeće čipkarstva, promicali znanost, umjetnost i kulturu. Svoj su doprinos umjetnosti dali kroz slikarstvo, kiparstvo, liturgijsku glazbu i ljekarstvo.  Za vrijeme njihovog boravka  Lepoglava je doživjela svoj puni procvat.

PAKET

Šumska vila

Tajanstvene, zamišljenog pogleda, sjede na kamenom oltaru, obilaze šumske slapove i čuvaju šume planine Ivančice... Prema legendi, kameni oltar ostatak je crkvice koju su anđeli zbog ljudske zlobe odnijeli u Murpag. 

PAKET

Veliki Hermanov logožar

Samostan pustinjaka sv. Pavla osnovao je Herman Celjski 1400. g., nakon što je od kralja Sigismunda dobio gotovo porušeni grad Lepoglavu.

Za veličinu i bogatstvo zaslužni su plodonosni posjedi i privilegije hrvatskog plemstva. 

Prikaži sve

Proizvodi naših članova

Prikaži sve

Naši proizvođači

Copyright © ATK LEPOGLAVA - 2014.